MKB Westland en BVIW versterken elkaar

24-09-24

Foto: Mabel Böhms

Na de eerste succesvolle jaren, evalueren de beide voorzitters de samenwerking tussen BVIW en MKB Westland. Bianca Mokkenstorm sprak met hen. Het interview is ook te lezen in Streamer, het businessmagazine van MKB Westland. De digitale versie vindt u hier

Door Bianca Mokkenstorm

MKB Westland en BVIW versterken elkaar:
Het belang van een goed netwerk is enorm

Bedrijvenvereniging InterWateringen (BVIW) en MKB Westland hebben meer met elkaar gemeen dan hun Westlandse roots. We spraken bestuursvoorzitters Pim Koelemij (BVIW) en Shirley Schelkers (MKB Westland) over hun onderlinge samenwerking.
In het dagelijks leven is Pim DGA bij Weboma, geen kleine speler in de bouwsector. Met een vestiging in het Wateringseveld hoefde Pim niet lang te twijfelen over de vraag of hij voorzitter wilde worden van BVIW. “Het huidige BVIW is ontstaan uit een fusie van de ondernemersvereniging InterWateringen en Stichting Ondernemingsfonds BWP,” verduidelijkt Pim. “Onze leden zijn meestal ondernemers die gevestigd zijn in Wateringen of Kwintsheul. De schaalgrootte van die bedrijven varieert enorm: van grote multinationals tot zzp-ers. BVIW zet zich onder andere in voor belangenbehartiging van ondernemers richting overheid en gemeente. Dat vind ik heel belangrijk, dus steek ik daar graag mijn tijd in.”

Gemeenschappelijke belangen
Shirley Fluitman, de secretaris van MKB Westland, bracht Shirley drie jaar geleden in contact met Pim. Na een kop koffie ontstond al snel een prima samenwerking. Pim: “Wij konden zeker iets voor elkaar betekenen! We hebben ieder vanuit een eigen perspectief business-to-business-ervaring, daarnaast hebben we ook gemeenschappelijke belangen. Ik denk dat zowel BVIW als MKB Westland voordeel hebben van onze onderlinge samenwerking. We organiseren jaarlijks samen een groot inhoudelijk evenement en we liften graag mee op de activiteiten van MKB Westland.” Shirley: “En wij krijgen vanuit BVIW bijvoorbeeld nieuwe leden aangemeld!“

Laagdrempelig
Pim noemt de laagdrempeligheid van MKB Westland een groot pluspunt. “Zeker de kleinere ondernemer zal zich daar sneller thuis voelen dan bij bijvoorbeeld VNO-NCW, waar ik overigens ook al 18 jaar bestuurslid van ben. VNO-NCW heeft toch meer de naam een grote club te zijn die gericht is op grotere spelers.”
Shirley herkent dit. “Wij horen van onze leden vaak dat ze het fijn vinden dat MKB Westland een mix is van mannen en vrouwen, in allerlei leeftijdscategorieën. Vanuit die diversiteit organiseren wij allerlei bijeenkomsten, waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Ook onze contributie is voor de meeste ondernemers prima op te brengen.”

Young Talent Award
“We bereiken een brede doelgroep. De MKB Westland Ondernemersprijs, die wij met hoofdpartner Rabobank organiseren, trekt veel belangstelling. Binnenkort starten wij samen met de Rabobank met een Young Talent Award, speciaal voor ondernemers tot 30 jaar. Westlandse jongeren hebben ondernemen en hard werken met de paplepel meegekregen, maar zijn wel op zoek naar ánder ondernemerschap dan hun ouders. Ook voor die ondernemers willen wij er zijn!”

Interregionaal
Pim: “Het is een goede ontwikkeling dat jullie, net als BVIW, steeds meer interregionaal samenwerken met connecties binnen Den Haag, Leidschendam, Voorburg en Rotterdam. De wereld houdt immers niet op bij de gemeentegrenzen. Daarom moeten we breder kijken en meer gebruik maken van elkaars kennis en netwerk.”
Shirley: “Het belang van een stevig netwerk is zó groot. Het zorgt voor groeikansen, en je kunt elkaar ook een steuntje in de rug bieden als het even tegen zit. Laten we eerlijk zijn, ieder mens en elk bedrijf kent zijn mindere momenten. Dan is het fijn als je op elkaar kunt bouwen!”

Terug naar overzicht
/images/newsmessage/4676/8dce3a7c1929ba7/600x400/Shirley%20en%20Pim%20-%20door%20Mabel%20Bohms.png

Vergroot uw regionale netwerk en word nu lid van Bedrijvenvereniging InterWateringen! Direct aanmelden .