Beroepenbank van WNTweb

08-05-24

Nieuw initiatief om kinderen en jongeren kennis te laten maken met techniek en de mogelijkheden in het bedrijfsleven

WNTweb is een initiatief van basisscholen, kinderopvang, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in het Westland en Hoek van Holland om natuur-, milieu- en techniekeducatie een impuls te geven. Wij werken samen om kennis over techniek, duurzaamheid en natuur te delen en nieuwe initiatieven op te zetten.

Voor een nieuw initiatief, De Beroepenbank, zijn wij op zoek naar bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in het delen van hun expertise en ervaring door middel van bedrijfsbezoeken en gastlessen voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar oud.

Door deel te nemen aan dit initiatief hebben de bedrijven en organisaties niet alleen een positieve impact op de educatieve ontwikkeling en beeldvorming van jongeren, maar zullen zij ook profiteren van verschillende voordelen:

1. Door hun deuren open te stellen voor lokale scholen, versterken zij hun banden met de Westlandse samenleving. Het tonen van betrokkenheid bij het onderwijs laat zien dat de bedrijven waarde hechten aan de ontwikkeling van de jeugd en investeert in de toekomstige generatie. Ook kan de deelname aan educatieve initiatieven zoals bedrijfsbezoeken en gastlessen positieve publiciteit genereren.

2. Door jonge leerlingen vroeg kennis te laten maken met het bedrijf en de branche waarin deze opereert, vergroten zij de kans dat de leerlingen in de toekomst interesse tonen in carrières binnen het vakgebied. Het kan leiden tot stages, leerlingplaatsen of toekomstige werknemers die al vertrouwd zijn met de bedrijfscultuur en -activiteiten.

3. Het werken met jongeren kan teams inspireren met nieuwe ideeën en frisse perspectieven. Leerlingen kunnen vragen stellen waar het team nog niet aan heeft gedacht, wat leidt tot nieuwe inzichten en innovatie binnen het bedrijf.

Meer informatie is te vinden op de website van WNTweb

Terug naar overzicht
/images/newsmessage/4618/8dca582ff2d13bc/600x400/WNTweb_logo.jpg

Vergroot uw regionale netwerk en word nu lid van Bedrijvenvereniging InterWateringen! Direct aanmelden .